Lue!

Hei hyvät kuulijat ja tervetuloa kuuntelemaan Opi suomea! -podcastin viidettä jaksoa! Minä olen Kassu ja tämä on podcasti helpolla suomen kielellä.

Hei hyvät kuulijat ja tervetuloa kuuntelemaan Opi suomea! -podcastin neljättä jaksoa! Toivottavasti uusi vuosi on alkanut hyvin! Toivottavasti olette kaikki voineet nukkua ja syödä hyvin! Toivottavasti teidän kaikkien joulu ja uusi vuosi kului mukavasti. Oletteko syöneet paljon hyvää ruokaa? Minä olen syönyt niin paljon. Olen ihan varma, että olen...

Hei hyvät kuulijat! Ja tervetuloa kuuntelemaan podcastia nimeltä "Opi Suomea". Opi suomea! -podcastin toisessa jaksossa haluan kertoa vähän joulusta.

Opi suomea! -podcastin ensimmäisessä jaksossa kerron vähän siitä, miksi aloitin tämän podcastin. Kerron esimerkiksi, kuka olen ja miksi minua kiinnostaa podcastin tekeminen helpolla suomen kielellä. Aloitetaan!


Uutisia:

YLE (26.12.) - Rautjärven puukirkko on tuhoutunut palossa. Rautjärven kirkko on vanha puukirkko. Kirkko on historiallinen rakennus. Kirkko syttyi palamaan aikaisin joulupäivänä (25.12.). Palo syttyi kello 8.30 pääoven luona.

YLE (25.12.) - Itä-Helsingin Mellunmäessä on asunto, jossa asuu viisi ystävää. Asunto on viiden ystävän yhteinen koti. Asunnossa tuoksuu linssikeitto ja munkit. Pöydällä on myös latkeja. Latket ovat pannukakkuja, joita juutalaiset syövät hanukka -juhlan aikana.

Opi suomea! -podcast toivottaa kaikille kuulijoille Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023. Podcast palaa taas uusien selkokielisten artikkeleiden kanssa joulun jälkeen ja uusien podcastjaksojen kanssa tammikuussa 2023.

Järjestysnumerot - ordinal numbers:

 1. ensimmäinen
 2. toinen
 3. kolmas
 4. neljäs
 5. viides
 6. kuudes
 7. seitsemäs
 8. kahdeksas
 9. yhdeksäs
 10. kymmenes
 11. yhdestoista
 12. kahdestoista
 13. kolmastoista
 14. neljästoista
 15. viidestoista
 16. kuudestoista
 17. seitsemästoista
 18. kahdeksastoista
 19. yhdeksästoista
 20. kahdeskymmenes
 21. kahdeskymmenesensimmäinen
 22. kahdeskymmenestoinen
 23. kahdeskymmeneskolmas

Uusimmat blogipostaukset:

Mitä kuvataide on? Kuvataide on esimerkiksi maalausta, kuvanveistoa, valokuvausta, mediataidetta, sarjakuvaa, performanssitaidetta ja grafiikkaa. Kuvataide on kaikkea visuaalista taidetta. Kuuluisia kuvataiteilijoita ovat esimerkiksi: Vincent Van Gogh, Yayoi Kusama, Marina Abramovic, Edward Hopper, Joseph Beuys, Tove Jansson, Ai Wei Wei ja Leonardo...

Rakastatko sinäkin luontodokumentteja? Minä rakastan luontodokumentteja! Luontodokkarit (luontodokumentit puhekielessä!) ovat ihan parasta viihdettä. Luontodokkareita on rentouttavaa katsoa. Aina kun katson luontodokkareita, minä rentoudun. Joskus kun minulla on paljon stressiä ja kiirettä, silloin katson luontodokkarin. Se auttaa stressiin!