Uutisia!

YLE (26.12.) - Rautjärven puukirkko on tuhoutunut palossa. Rautjärven kirkko on vanha puukirkko. Kirkko on historiallinen rakennus. Kirkko syttyi palamaan aikaisin joulupäivänä (25.12.). Palo syttyi kello 8.30 pääoven luona.

YLE (25.12.) - Itä-Helsingin Mellunmäessä on asunto, jossa asuu viisi ystävää. Asunto on viiden ystävän yhteinen koti. Asunnossa tuoksuu linssikeitto ja munkit. Pöydällä on myös latkeja. Latket ovat pannukakkuja, joita juutalaiset syövät hanukka -juhlan aikana.

Opi suomea! -podcast toivottaa kaikille kuulijoille Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023. Podcast palaa taas uusien selkokielisten artikkeleiden kanssa joulun jälkeen ja uusien podcastjaksojen kanssa tammikuussa 2023.

YLE (8.12.) - Noin 45.000 ukrainalaista on paennut sotaa Suomeen. Sana paeta tarkoittaa, että ihminen lähtee jostakin paikasta pois, koska on pakko. Kun on pakko lähteä pois, silloin ihminen pakenee. Ukrainassa on sota ja siksi monet ihmiset pakenevat eri maihin. Myös Suomeen on paennut paljon ihmisiä.

HS (7.12.) - Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar (s. 1969) on kuollut. Hajjar kuoli aamulla 7. joulukuuta. Hän oli toiminut yhdyskunnan imaamina 12 vuoden ajan. Hajjar on ollut maltillinen ja rauhaa rakentava henkilö. Hän halusi, että eri uskonnot voisivat elää keskenään rauhassa.

YLE (3.12.) - Espooseen on avattu viisi uutta metropysäkkiä. Näitä viittä asemaa kutsutaan myös nimellä länsimetro. Länsimetro on Helsingin metroreitin jatke. Länsimetro on iloinen uutinen ihmisille, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseutu on sama asia kuin Helsinki, Vantaa ja Espoo.

YLE (1.12.) - Suomi-palkinto menee tänä vuonna Ujuni Ahmedille. Suomi-palkinto meni yhteensä kahdeksalle suomalaiselle. Ujuni Ahmed on yksi heistä. Suomi-palkinto on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön jakama palkinto. Ministeriö jakaa palkinnon sellaisille ihmisille, jotka ovat tehneet yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita. Jokainen palkinnon...

YLE (2.12.) - FIFA:n jalkapallon maailmanmestaruuskisat Qatarissa ovat olleet hyvin dramaattiset. Maailmanmestaruus on englanniksi world championship. Kisa on sama asia kuin kilpailu. Myöhään torstaina Japani voitti Espanjan 2-1 (kaksi yksi). Japani voitti ja Espanja hävisi. Se tarkoittaa, että Saksa putoaa pelistä. Japani voitti E-lohkon ja Saksa...